Zašto digitalni marketing?

Uz izuzetno bogatstvo dostupnih informacija, kupcima se trebate približiti kroz vredne sadržaje koji im pomažu u tome da dodju do idealnog rešenja za njihove potrebe. Generičke, prodajne parole sve su manje efektne, dok kreativan pristup dvosmernoj komunikaciji rezultira novim, zadovoljnim kupcima.

Internet marketing takodje podrazumeva praćenje uspeha kampanje u realnom vremenu, pomoću jasnih i lako raspoloživih pokazatelja učinkovitosti odredjenih oglasa, kanala komunikacije i prodajnih rezultata. Najbolje od svega, digitalni marketing još uvek je daleko najpovoljniji u odnosu na tradicionalne medijske platforme. U kombinaciji s vrednim informacijama koje prikupljate u jedinstveno preciznim metodama targetiranja, lako je zaključiti da ignorisanje digitalnog marketinga zapravo može biti vrlo skupo i štetno za poslovanje na duge staze – vaši konkurenti se informišu i prihvataju silne prilike novih tehnologija.

Jedna od prednosti interneta kao medija oglašavanja je njegova veoma povoljna cena. Prilikom pokretanja kampanje ovakve vrste, ističe se mogućnost vrlo preciznog targetiranja odredjene ciljne grupe, čime se štede sredstva unutar raspoloživog budžeta, i sadržaj promotivnih poruka usmerava se upravo prema onima koji čine grupu potencijalnih kupaca.

Osim promotivnih poruka, barem jednako važan je sadržaj koji je informativnog, edukativnog karaktera, kao i podsticanje dvosmerne komunikacije, te uvažavanje povratnih informacija. Ključna razlika izmedju interneta i tradicionalnih medija je upravo komponenta interaktivnosti. Savremeni potrošači se propisno informišu pre kupovine, istražuju karakteristike proizvoda od različitih firmi i donose odluku o tome šta i gde kupiti.